Aue-Symposiumit – eurooppalaista keskustelua ajan hengessä

Ilmastonmuutos, poliittinen epävarmuus ja kyberhyökkäykset askarruttavat meitä kaikkia. Saksankielisen Euroopan maissa ja tiedeyhteisöissä aiheista käydään vilkasta keskustelua, josta Suomeen kantautuvat vain rippeet. Tätä ajankohtaista keskustelua tuomme kuuluviin englanninkielisissä ”Mikä puhuttaa saksankielisessä Euroopassa?” -symposiumeissamme, joihin kutsumme esitelmöitsijät Saksasta, Itävallasta tai Sveitsistä.

Keille symposiumit on tarkoitettu?

Aue-symposiumeja järjestetään 2–3 kertaa vuodessa. Niihin kutsumamme huippuasiantuntijat puhuvat Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä ajankohtaisista haasteista, joilla on laajempi eurooppalainen – ja globaali – ulottuvuus. Kutsumme mukaan myös politiikkoja, virkamiehiä, tutkijoita sekä yritysmaailman ja median edustajia. Symposiumeja voi myös katsoa YouTubesta.

Mistä niissä puhutaan?

Ensi kertaa vuonna 2018 järjestetyn Aue-Symposiumin keskiössä oli Saksan EU-politiikka, josta meille puhui Bernd Hüttemann, Europäische Bewegung Deutschlandin pääsihteeri. Symposiumien teemat valitaan aina vuodeksi kerrallaan.

Vuoden 2019 symposiumien teemana oli Ilmastonmuutos ja ilmastopolitiikka.

Covid-19-tilanteen vuoksi vuodelle 2020 suunnitellut symposiumit siirrettiin vuodelle 2021.

Vuonna 2021 avattiin symposiumsarjamme Kulttuuri – tulevaisuuden arkisto teemalla ”arvot”. Tilaisuus järjestettiin ensin Helsingissä elokuussa, ja lokakuussa seuraa jatkoa Berliinissä.