Aue-Säätiö Helsingin Kirjamessuilla 2021

Aue-Säätiön ja Helsingin saksalainen kirjasto pitävät Helsingin Kirjamessuilla 28.-31.10.2021 yhteisosastoa 7h130.

Messuohjelma:

Lauantai 30.10.

13:00

Christian Breyer, Aurinkotalouden ja uusiutuvan energian tulevaisuustutkimuksen professori (Lappeenrannan-Lahden Teknillinen yliopisto, LUT)Vuonna 2014 Christian Breyer nimitettiin Suomen ensimmäiseksi aurinkotalouden professoriksi. Tätä ennen Breyer työskenteli Reiner Lemoine Institut GmbH:ssa Saksassa toimitusjohtajana ja tieteellisenä johtajana. Lauantaina Prof. breyer ja Robert Seitovirta keskustelevat aurinkotaloudesta ja uusiutuvan energia tulevaisuudesta. Keskustelu käydään Zoomin välityksellä ja tapahtuman kieli on saksa.

14:00

Zöe Beck, haastattelemassa Gabriele Schrey-Vasara. Zöe Beck on saksalainen kirjailija, kääntäjä, kustantaja sekä työskennellyt myös elokuva- ja televisioalalla. Beck on merkittävimpiä saksalaisia dekkarikirjailijoita ja hän asuu sekä työskentelee Berliinissä. Tänä vuonna Beck on ollut Goethe-Institut:in kaupunkikirjailijana Tampereella.

15:00

Stefan Moster. Volter Kilpi: Im Saal von Alastalo. Stefan Moster on saksalainen kirjailija ja kääntäjä, joka asuu ja työskentelee Suomessa. Mosterin romaanit ovat saaneet hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Volter Kilven Alastalon salissa teoksen kääntämistä ovat eräät pitäneet jopa mahdottomana. Nyt teos on kuitenkin saatavilla saksaksi Mosterin kääntämänä.

Sunnuntai 31.10.

14:00

Dorothea Grünzweig – Haastattelu ja luenta. Dorothea Grünzweig kirjoittaa pääasiassa runoja sekä kirjallisuusesseitä. Tämän lisäksi hän kääntää runoja englannista ja suomesta. Grünzweigin uusin runoteos ”Plötzlich ist alles da” (2021) valittiin tänä vuonna Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung:in suosituslistalle.